Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

Χ.Α.Ν.Θ.-Vikos Φalcons 89-84: Άμυνα και λάθη έφεραν την ήττα για τους Vikos Φalcons

Την ήττα με σκορ 89-84 γνώρισαν σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη οι Vikos Φalcons από τη Χ.Α.Ν.Θ. μένοντας εντός θέσεων play in ψάχνοντας όμως στις 2 τελευταίες αγωνιστικές μία ακόμα νίκη για να αποφύγουν και μαθηματικά τα playout.

Πολλά τα λάθη για τους Γιαννιώτες (18 έναντι 11 της Χ.Α.Ν.Θ.) και κακή η άμυνα στην τελευταία περίοδο δεχόμενοι 29 πόντους ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφεραν να τρέξουν καθώς παρά το γεγονός ότι είχαν 9/10 αιφνιδιασμούς στο πρώτο μισό στο δεύτερο δε βρήκαν καθόλου πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. 24 πόντους και 4 ριμπάουντ είχε ο Φιλιππάκος, 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα ο Ερμείδης και 17 πόντους μαζί με 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα ο Sibert. Μεγάλη ζημιά στη γιαννιώτικη άμυνα έκανε ο Lusane έχοντας 25 πόντους, 5 τάπες, 4 κλεψίματα, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, κομβικός ο Σιδηροηλίας με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, 15 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ είχε ο Ittounas και 18 πόντους μαζί με 2 τάπες ο Archie.   

Ερμείδης, Γοργόνης, Sibert, Γράβας και Γεωργαλάς ήταν οι 5 με τους οποίους επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι ο Μιχάλης Κουρής με τον Φιλιππάκο να έρχεται από τον πάγκο. Στην εκκίνηση του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία προηγούμενοι με 7-0 και λίγο μετά με 10-4 με τους Γιαννιώτες να ψάχνουν τα πατήματά τους. Ο coach Κουρής άλλαξε το δίδυμο ψηλών του περνώντας Φιλιππάκο και Μανάκα στο παρκέ όμως η Χ.Α.Ν.Θ. με τον Lusane να τις δίνει συνεχόμενες επιθετικές λύσεις έφτασε στο +10 (19-9). Ο Φιλιππάκος έκανε αισθητή την παρουσία του (7 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ) με τα "γεράκια" με σερί 6-0 να μειώνουν σε 19-15 και το δεκάλεπτο να κλείνει στο 21-18 μετά από τρίποντο του Παύλου, το πρώτο εύστοχό του μετά τον αγώνα με τη Ν.Ε.Μ.

Το πρώτο προβάδισμα των Vikos Φalcons δεν άργησε να έρθει με καλάθι του Sibert στον αιφνιδιασμό (23-24). Ο Πούντος πήρε τη θέση του Ερμείδη προκειμένου αφενός να του δώσει "ανάσες" και αφετέρου να περιορίσει τον Ittounas με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν πόντους στο αγαπημένο τους ανοιχτό γήπεδο φτάνοντας στο +7 με τον Sibert να ανεβαίνει (24-31). Το time out του coach Μπουσβάρου απέδωσε "καρπούς" καθώς με 6 σερί πόντους του Lusane η Χ.Α.Ν.Θ. πλησίασε στον πόντο (30-31). Παύλου και Γοργόνης έκαναν καλή δουλειά για τους Γιαννιώτες οι οποίοι κρατούσαν μικρή διαφορά 3 πόντων στο 17΄ (33-36). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 37-43 με τους παίκτες του Μιχάλη Κουρή να σουτάρουν με το φοβερό 62.5% από το δίποντο (15/24), ελέγχοντας τα ριμπάουντ (25-14) έχοντας επίσης 9/10 αιφνιδιασμούς.

Νωθρά μπήκε στην τρίτη περίοδο η γιαννιώτικη ομάδα με τους Θεσσαλονικείς με επιμέρους 12-2 να προσπερνούν με 49-45. Αρκετά λάθη για τους φιλοξενούμενους στη συνέχεια με τη Χ.Α.Ν.Θ. με τον Archie να βρίσκει πόντους στον αιφνιδιασμό χτίζοντας διαφορά 8 πόντων στο 25΄ (56-48). Ερμείδης και Sibert ήταν κομβικοί στη γρήγορη επιστροφή των Vikos Φalcons οι οποίοι με επιμέρους 10-2 ισοφάρισαν σε 58-58 στο 28΄. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 60-62 με τους Sibert και Ερμείδη να έχουν σημειώσει τους 14 από τους 19 πόντους των Γιαννιωτών. 

Συνεχόμενες εναλλαγές στην πρωτοπορία μέχρι το 32΄ με τη Χ.Α.Ν.Θ. με τον Γεωργίου σε ρόλο δημιουργού (3 ασίστ) να φτάνει στο 73-66 και τον Lusane να προκαλεί τα μεγαλύτερα προβλήματα στους Vikos Φalcons με την ικανότητά του να παίζει με πρόσωπο αλλά και να βάζει τη μπάλα στο παρκέ. Ερμείδης και Φιλιππάκος δεν άφησαν τους γηπεδούχους να ξεφύγουν περισσότερο μειώνοντας σε 74-73 στο 35΄. Ο εξαιρετικός Σιδηροηλίας μαζί με τον ανεβασμένο Ittounas ήταν εκεί για τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι με επιμέρους 9-2 έκαναν το 83-75 με 2:33 να απομένουν. 7 ασίστ για τη Χ.Α.Ν.Θ. σε λιγότερο από 8΄ έχοντας 23 συνολικά στο παιχνίδι. Η αντίδραση των παικτών του coach Κουρή ήρθε με σερί 6-0 μειώνοντας σε 83-81 έχοντας όμως 3/6 βολές. Στα 16.2΄΄ ο Ittounas πήρε το φάουλ από τον Φιλιπάκο και με εύστοχο ζευγάρι βολών έκανε το 85-81. Sibert και Γράβας αστόχησαν στα τρίποντα που επιχείρησαν μετά το time out, με τον Archie με 2/2 βολές να κάνει το 87-81. Ο Φιλιππάκος με τρίποντο μείωσε σε 87-84 όμως ο χρόνος που είχε απομείνει ήταν 1.7΄΄. Ο ψηλός των Γιαννιωτών έκανε φάουλ για να σταματήσει το χρόνο με τον Archie ξανά με 2/2 βολές να διαμορφώνει το τελικό 89-84.


Τα δεκάλεπτα: 21-18, 37-43, 60-62, 89-84

Διαιτητές: Αγραφιώτης Ι.-Μαραμής-Τοπαλίδης


 


Δημήτρης Κοσίνας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου