Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Το preview της 2ης αγωνιστικής

Με τη 2η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο η δράση στα παρκέ της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με 6 από τα 7 παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν καθώς ο αγώνας του Λέοντα Μεσολογγίου με τον Λέοντα Κέρκυρας αναβλήθηκε λόγω της συμμετοχής της ομάδας του Σωτήρη Φαράντου στα προκριματικά του Rising Stars. Οι Μεσολογγίτες θα προσπαθήσουν να πάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης αντιμετωπίζοντας ΠΑΟΚ και Χ.Α.Ν.Θ.

Την αυλαία της 2ης αγωνιστικής ανοίγουν δύο παιχνίδια, με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων (0-1) να φιλοξενεί την Παραμυθιά (0-0) και την Α.Ε. Καναλακίου (1-0) τον Φαίακα Κέρκυρας (0-0). Στο παιχνίδι που πραγματοποιηθεί στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων, η ομάδα του coach Συνοδινού μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τους συμπολίτες, Vikos Φalcons U23, θα ψάξει την πρώτη της νίκη κόντρα στην Παραμυθιά η οποία ξεκινά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με εκτός έδρας παιχνίδι θέλοντας να κάνει ποδαρικό με το "δεξί" στη σεζόν. Στον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο Καναλάκι, οι παίκτες του Λευτέρη Κοσμά προέρχονται από μία εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη το περασμένο Σάββατο στην Κέρκυρα και πάνω σε αυτή θέλουν να "χτίσουν" στο πρώτο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο τους. Ο Φαίακας από την άλλη δεν είχε αγωνιστεί στην πρεμιέρα, λόγω της αναβολής του αγώνα με τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας, και θέλει να δείξει ανταγωνιστική εικόνα κυνηγώντας τις πιθανότητές του έχοντας ανανεωμένο ρόστερ.

Στις 16:00 στο Νέο Τ9 Άρτας ο Αίας (0-1) φιλοξενεί το νεοφώτιστο Πρωτέα Ηγουμενίτσας (0-0). Η ομάδα του Γιώργου Κωσταπαππά θέλει να αφήσει πίσω της την εντός έδρας ήττα από τη Γ.Ε.Α. και να φτάσει στην πρώτη νίκη. Από την άλλη, ο Πρωτέας ήταν η ομάδα που κάλυψε το κενό που άφησε η Γ.Ε.Κ. παίρνοντας wild card επιστρέφοντας στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά μετά το 2022.

Στις 18:00 στο ΕΑΝΚΙ υπάρχει το πρώτο από τα δύο γιαννιώτικα ντέρμπι με την Αστράκα (0-1) να αντιμετωπίζει το IBC (1-0). Η ομάδα του Δημοσθένη Ντάσιου ηττήθηκε το περασμένο Σάββατο από τον Κρόνο στο Αγρίνιο και θέλει στο γήπεδό της να βάλει δύσκολα στο IBC και να προσπαθήσει να φτάσει στην πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Κώστα Κρικώνη έδειξε πολύ καλά στοιχεία στον πρώτο της αγώνα με τους Μολοσσούς και θέλει να δώσει συνέχεια και να κάνει το 2Χ2.

Την ίδια ώρα θα διεξαχθεί τοπικό ντέρμπι και στο Αγρίνιο ανάμεσα σε Γ.Ε.Α. (1-0) και Κρόνο (1-0). Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νικηφόρα το πρωτάθλημα κόντρα σε Αίαντα και Αστράκα αντίστοιχα και θα επιδιώξουν να φτάσουν στη δεύτερη νίκη τους. 

Η 2η αγωνιστική ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου με τους MetronGold Μολοσσούς (0-1) να αντιμετωπίζουν τους Vikos Φalcons U23 (1-0). Βίοι αντίθετοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τις δύο ομάδες με τους Μολοσσούς να ξεκινούν τη σεζόν με ήττα από το IBC και τα "γεράκια" με νίκη επί του ΑΓΣ Ιωαννίνων. 


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο 12 Οκτωβρίου

ΑΓΣ Ιωαννίνων-Παραμυθιά (14:00 Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων)

Α.Ε. Καναλακίου-Φαίακας Κέρκυρας (14:00 Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καναλακίου)

Αίας Άρτας-Πρωτέας Ηγουμενίτσας (16:00 Νέο Τ9 Άρτας)

Αστράκα B.C.-IBC (18:00 ΕΑΝΚΙ)

Γ.Ε. Αγρινίου-Κρόνος Αγρινίου (18:00 ΔΑΚ Αγρινίου)

MetronGold Μολοσσοί-Vikos Φalcons U23 (21:45 Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων)

Λέων Μεσολογγίου-Λέων Κέρκυρας (αναβολή)  


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. Α.Ε. Καναλακίου 2 (1-0)

2. IBC 2 (1-0)

3. Vikos Φalcons U23 2 (1-0)

4. Κρόνος Αγρινίου 2 (1-0)

5. Γ.Ε. Αγρινίου 2 (1-0)

6. Αστράκα B.C. 1 (0-1)

7. Αίας Άρτας 1 (0-1)

8. ΑΓΣ Ιωαννίνων 1 (0-1)

9. MetronGold Μολοσσοί 1 (0-1)

10. Λέων Κέρκυρας 1 (0-1)

11. Παραμυθιά 0 (0-0)  

12. Φαίακας Κέρκυρας 0 (0-0)

13. Λέων Μεσολογγίου 0 (0-0)

14. Πρωτέας Ηγουμενίτσας -1 (0-0)

*Παραμυθιά, Πρωτέας Ηγουμενίτσας, Φαίακας Κέρκυρας και Λέων Μεσολογγίου έχουν 1 παιχνίδι λιγότερο 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου