Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Elite League: Σε Τρίκαλα και Μύκονο Vikos Φalcons και Δόξα Λευκάδας

Χωρίς σταματημό συνεχίζεται η δράση στο πρωτάθλημα της Elite League με τους Vikos Φalcons και τη Δόξα Λευκάδας να έχουν εκτός έδρας αποστολές.

Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το παιχνίδι των Vikos Φalcons (0-3) απέναντι στον Α.Ο. Τρίκαλα Basket (1-2) καθώς προέρχονται από 3 σερί ήττες όντας μία από τις 3 ομάδες που δεν έχει "γευτεί" ακόμα τη χαρά της νίκης. Οι Γιαννιώτες χρειάζονται νίκες μακριά από το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο για να καλύψουν τις ήττες που έκαναν στο σπίτι τους και ευελπιστούν ότι αυτό το παιχνίδι θα φέρει την πολυπόθητη αλλαγή. Οι Θεσσαλοί μετρούν 2 συνεχόμενες ήττες και σίγουρα θέλουν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα. Τζάμπολ την Κυριακή στις 15:00.  

Ενόψει του αγώνα ο Γιώργος Μανάκας, power forward των Γιαννιωτών, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στο eliteleague.gr: "Παρά την 3η συνεχόμενη ήττα μας στο πρωτάθλημα της Elite League, δεν έχουμε παρά να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι της Κυριακής στα Τρίκαλα. Πρόκειται για μια αξιόμαχη ομάδα με έναν πολύ έμπειρο προπονητή και καλούς παίχτες. Θα δουλέψουμε το διάστημα που έχουμε και ευελπιστώ να καταφέρουμε να φτάσουμε στην πρώτη νίκη μας στο πρωτάθλημα"

Ο guard των Τρικαλινών, Αλέξανδρος Κολότσιος τόνισε: "Αρχικά να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ερμή Σχηματαρίου , παρόλο που ήταν καθημερινή. Χρειαζόμαστε τον κόσμο καθόλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Όσον αφορά το παιχνίδι της Κυριακής , η ομάδα των Ιωαννίνων έχει κάνει ένα κακό ξεκίνημα με 0 στα 3. Ξέρουμε ότι θα έρθουν αποφασισμένοι να πάρουν το παιχνίδι. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε ανάλογα , αφήνοντας πίσω το προηγούμενο παιχνίδι με το Σχηματάρι. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή , να δείξουμε τον καλό μας εαυτό και έτσι να πάρουμε τη νίκη"

Στη Μύκονο θα συγκρουστούν 2 από τις 3 αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος με τον Α.Ο. Μυκόνου (3-0) να υποδέχεται τη Δόξα Λευκάδας. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου πήρε μεγάλη νίκη στην πρωτεύουσα της Ηπείρου επί των "γερακιών" και θέλει να "χτίσει" πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα ψάχνοντας νέο διπλό. Από την άλλη, το φιλόδοξο σύνολο του Βαγγέλη Ζιάγκου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν τρέχοντας σερί 3 νικών σημειώνοντας μάλιστα 99.0 πόντους κατά Μ.Ο. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για αύριο το απόγευμα στις 17:00. 

Ο 23χρονος power forward της Δόξας Λευκάδας, Αντώνης Καραγεωργίου υπογράμμισε σε δηλώσεις του ενόψει του αγώνα: "Μετα από ένα μεγάλο διπλο απέναντι στον Βίκο, έχουμε ψυχολογία και θελουμε να συνεχίσουμε αυτό το σερί νικών. Θα πάμε συγκεντρωμένοι στην Μύκονο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ύστερα από μια εμβόλιμη αγωνιστική οπου όλες οι ομάδες κουβαλάμε κούραση".

Ο Αμερικανός guard του Α.Ο. Μυκόνου, Colin Slater, ανέφερε σχετικά: "Aνυπομονούμε να επιστρέψουμε στην έδρα μας αυτό το Σάββατο κόντρα στην πολύ καλη ομάδα της Λευκάδας και να έχουμε την υποστήριξη όλου του νησιού καθώς συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την βελτίωση προς το καλύτερο. Μεγαλώνουμε και προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τους καλύτερους φιλάθλους σε όλη την Elite League να δείχνουν το ομαδικό τους πνεύμα καθε Σάββατο"!

Στις 15:30 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με την Ελευθερούπολη (1-2), που προέρχεται από τη μεγάλη νίκη στο Ιβανώφειο, να φιλοξενεί τον Πρωτέα Βούλας (1-2) των 2 συνεχόμενων ηττών. Στις 16:00 η Νεανική Εστία Μεγαρίδος (2-1) αντιμετωπίζει τον Ηρακλή (0-2) από τον πάγκο του οποίου "παρελθόν" αποτελεί ο Petar Aleksic. 

Στις 16:30 θα διεξαχθούν δύο παιχνίδια με τον αήττητο Ερμή Σχηματαρίου (3-0) να υποδέχεται τον Κόροιβο Αμαλιάδας (2-1), που την Τετάρτη γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, και τον Παπάγου (1-2) τη Νήαρ Ηστ (1-2) με τις δύο ομάδες να προέρχονται από ήττες.

Στις 17:00 στη Θεσσαλονίκη η Χ.Α.Ν.Θ. (0-3) κοντράρεται με το Ψυχικό (2-1) με τους Θεσσαλονικείς να αναζητούν την πρώτη τους νίκη και το Ψυχικό το πρώτο διπλό. Στο "Χαλκιοπούλειο" ο Έσπερος Λαμίας (2-1), που έχει αφήσει πίσω του την ήττα της πρεμιέρας μετρώντας 2 μαζεμένες νίκες, θα αντιμετωπίσει τον Πανερυθραϊκό (2-1) που πριν από δύο μέρες κέρδισε τη Χ.Α.Ν.Θ.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Ελευθερούπολη-Πρωτέας Βούλας (15:30 live streaming)

Νεανική Εστία Μεγαρίδος-Ηρακλής (16:00 Action 24)

Ερμής Σχηματαρίου-Κόροιβος Αμαλιάδας (16:30 live streaming)

Παπάγου-Νήαρ Ηστ (16:30 live streaming)

ΑΟ Μυκόνου-Δόξα Λευκάδας (17:00 live streaming)

ΧΑΝΘ-Ψυχικό (17:00 live streaming)

Έσπερος Λαμίας-Πανερυθραϊκός (17:00 live streaming)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 

Α.Ο. Τρίκαλα Basket-Vikos Φalcons (15:00 live streaming)

 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  

1. Ερμής Σχηματαρίου 6 (3-0)

2. Α.Ο. Μυκόνου 6 (3-0)

3. Νεανική Εστία Μεγαρίδος 5 (2-1)

4. Πανερυθραϊκός 5 (2-1)

5. Έσπερος Λαμίας 5 (2-1)

6. Ψυχικό 5 (2-1)

7. Κόροιβος Αμαλιάδας 5 (2-1)

8. Δόξα Λευκάδας 4 (2-0)

9.  Νήαρ Ηστ 4 (1-2)

10. Πρωτέας Βούλας 4 (1-2)

11. Ελευθερούπολη 4 (1-2)

12. Παπάγου 4 (1-2)

13. Α.Ο. Τρίκαλα Basket 4 (1-2)

14. Χ.Α.Ν.Θ. 3 (0-3)

15. Vikos Φalcons 3 (0-3)

16. Ηρακλής 2 (0-2)

*Ηρακλής και Δόξα Λευκάδας έχουν 1 παιχνίδι λιγότερο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου