Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Elite League: Εντός έδρας με στόχο τις πρώτες νίκες τους Vikos Φalcons και Δόξα Λευκάδας

Πλήρης θα είναι η αγωνιστική δράση αύριο, Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στο πρωτάθλημα της Elite League με τους Vikos Φalcons και τη Δόξα Λευκάδας να έχουν εντός έδρας παιχνίδια μπροστά τους.

Η ομάδα του Ηλία Μούτσιου (0-1) μετά την ήττα του περασμένου Σαββάτου από τον Πρωτέα Βούλας, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, φιλοξενει τον Ερμή Σχηματαρίου (1-0), ομάδα έμπειρη στην κατηγορία η οποία μάλιστα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με νίκη απέναντι στον Έσπερο Λαμίας. Αυτό θα είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των Γιαννιωτών στην Elite League ψάχνοντας παράλληλα και την παρθενική τους νίκη. 

Ο Ηλίας Μούτσιος μιλώντας στο site της Elite League τόνισε ενόψει του αγώνα: "Δεν ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα. Παλεύουμε τις τελευταίες 10-12 μέρες με τα προβλήματά μας. Προσπαθούμε να βρεθούμε όλοι μαζί σαν ομάδα με τους τραυματισμούς που έχουμε. Ακόμη είμαστε σε μια κατάσταση να επουλώσουν τις πληγές μας. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών και από την προπόνηση. Έχουμε ένα κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας. Θεωρώ ότι θα είμαστε 100% έτοιμοι τουλάχιστον με τα παιδιά τα οποία μπορούν να αγωνιστούν και θα δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα".

Από πλευράς φιλοξενουμένων δηλώσεις έκανε ο power forward, Φώτης Μαλέλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Προερχόμαστε από ένα καλό ξεκίνημα με νίκη στην έδρα μας απέναντι στην Λαμία και έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη συνέχεια με δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια, πρώτο αυτό με την ομάδα του Βίκου. Αν και έχουμε ξαναπαίξει αντίπαλοι στον αγώνα Κυπέλλου, αυτό το παιχνίδι πιστεύω θα είναι πολύ διαφορετικό και με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Εμείς από την πλευρά μας θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε τα λάθη που κάναμε στον αγώνα με την Λαμία, έτσι ώστε να εμφανίσουμε μια καλύτερη εικόνα για να μπορέσουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα".

Η Δόξα Λευκάδας (0-0) δεν έπαιξε την 1η αγωνιστική λόγω της αναβολής που πήρε το ματς με τον Ηρακλή και είναι έτοιμη για τη δική της πρεμιέρα στο πρωτάθλημα κόντρα στον Πρωτέα Βούλας (1-0). Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου θέλει να υπερασπιστεί το ΔΑΚ Λέυκάδας εκκινώντας νικηφόρα στο πρωτάθλημα. 

Στο πλαίσιο του αυριανού αγώνα ο Μάριος Πετανίδης, guard της Δόξας Λευκάδας, ανέφερε στο eliteleague.gr: "Για εμάς είναι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς καθώς το παιχνίδι με τον Ηρακλή αναβλήθηκε. Έχουμε προετοιμαστεί σκληρά για να αντιμετωπίσουμε την πολύ καλή ομάδα του Πρωτέα και θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη μπροστά στον κόσμο μας".

Ο coach του Πρωτέα Βούλας, Μάης Κωνσταντινίδης υπογράμισσε από τη μεριά του: "Ενόψει του πρώτου εκτός έδρας αγώνα του συλλόγου στο πλαίσιο της Elite League, οφείλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, ώστε να  διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η απόδοσή μας και η νίκη της πρώτης αγωνιστικής πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος".

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής ανοίγει το παιχνίδι της Μεγαρίδας (0-1) με το Ψυχικο (1-0), αγώνας που θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Action 24. 

Στις 16:30 η Χ.Α.Ν.Θ. (0-1) υποδέχεται τον Κόροιβο Αμαλιάδας (1-0) και ο Παπάγου (0-1) τον Πανερυθραϊκό (1-0). Έσπερος Λαμίας (0-1) και Α.Ο. Τρίκαλα Basket (1-0) θα διασταυρώσουν τα "ξίφη" τους στο "Χαλκιοπούλειο" ενώ Ελευθερούπολη (0-1) και Νήαρ Ηστ (0-1) θα κοντραριστούν με έπαθλο την πρώτη νίκη στη σεζόν. Τέλος, o Α.Ο. Μυκόνου (1-0) υποδέχεται τον Ηρακλή (0-0), σε ένα ζευγάρι που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο 12 Οκτωβρίου

Μεγαρίδα-Ψυχικό (16:00 Action 24) 

Παπάγου-Πανερυθραϊκός (16:30 live streaming)

Χ.Α.Ν.Θ.-Κόροιβος Αμαλιάδας (16:30 live streaming)

Vikos Φalcons-Ερμής Σχηματαρίου (17:00 live streaming)

Δόξα Λευκάδας-Πρωτέας Βούλας (17:00 live streaming)

Α.Ο. Μυκόνου-Ηρακλής (17:00 live streaming)

Έσπερος Λαμίας-Α.Ο. Τρίκαλα Basket (17:00 live streaming)

Ελευθερούπολη-Νήαρ Ηστ (17:00 live streaming)  


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  

1. Α.Ο. Τρίκαλα Basket 2 (1-0)

2. Α.Ο. Μυκόνου 2 (1-0)

3. Πρωτέας Βούλας 2 (1-0)

4. Ψυχικό 2 (1-0)

5. Κόροιβος Αμαλιάδας 2 (1-0)

6. Ερμής Σχηματαρίου 2 (1-0)

7. Πανερυθραϊκός 2 (1-0)

8. Μεγαρίδα 1 (0-1)

9. Έσπερος Λαμίας 1 (0-1)

10. Παπάγου 1 (0-1)

11. Ελευθερούπολη 1 (0-1)

12. Vikos Φalcons 1 (0-1)

13. Νήαρ Ηστ 1 (0-1)

14. Χ.Α.Ν.Θ. 1 (0-1)

15. Ηρακλής 0 (0-0)

16. Δόξα Λευκάδας 0 (0-0)

*Ηρακλής και Δόξα Λευκάδας έχουν 1 παιχνίδι λιγότερο 


φωτογραφία: Νίκος Ζήνας-Vikos Φalcons B.C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου