Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Πρώτο τζάμπολ στο νέο πρωτάθλημα

Ξεκινά αύριο ο μαραθώνιος της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με το φετινό πρωτάθλημα να αποτελείται από 14 ομάδες έχοντας φυσικά και την ιδιαιτερότητα ότι θα πραγματοποιηθούν playoff και playout μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.  

5 από τα 7 παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής θα πραγματοποιηθούν καθώς ο αγώνας της Παραμυθιάς με τον Λέοντα Μεσολογγίου πήρε αναβολή λόγω της συμμετοχής του Λέοντα στο Rising Stars και το παιχνίδι του Φαίακα Κέρκυρας με τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας αναβλήθηκε επίσης λόγω του γεγονότος ότι η ομάδα της Ηγουμενίτσας πήρε wild card συμμετοχής στο πρωτάθλημα μόλις πριν λίγες μέρες. 

Ο πρώτος αγώνας του νέου πρωταθλήματος θα γίνει στο ΕΑΚ Κέρκυρας όπου ο Λέων φιλοξενεί την Α.Ε. Καναλακίου. Ομάδες με φιλοδοξίες με τους Φαίακες να έχουν πραγματοποιήσει κινήσεις ενίσχυσης (Αγιοβλασίτης, Ζέρβας, Μητρόπουλος, Λέισος) και τους Καναλακιώτες να φαντάζουν στα χαρτιά ως ένα από τα πιο δυνατά σύνολα έχοντας αποκτήσει αρκετούς αθλητές με ποιότητα και παραστάσεις (Μιχαήλ, Σωτηρίου, Μπιλιούρης, Πολύζος, Πετσίτης) διατηρώντας παράλληλα βασικά "γρανάζια" του ρόστερ (Πάνου, Καραγιάννης, Τάσσος). Τζάμπολ στις 14:00.

Στο Νέο Τ9 Άρτας θα πραγματοποιηθεί παιχνίδι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον με τον ενισχυμένο Αίαντα να φιλοξενεί την επίσης ενισχυμένη Γ.Ε.Α. Ντεμπούτο στον πάγκο των γηπεδούχων για τον Γιώργο Κωσταπαππά όπως το ντεμπούτο τους με την ομάδα θα πραγματοποιήσουν και οι Κωσταπαππάς, Χίντζιος, Δημητρίου, Γιαννάκης, Οικονομίδης, Παπαρούνης και Κοντός. Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν φέτος στη θέση του playmaker τον πολύπειρο και ποιοτικό Κακιούζη, με τους Τασουλή και Γρατσινόπουλο να ενισχύουν σημαντικά το ρόστερ και τον Μιχάλη Σταμουλάκη να κρατά το βασικό κορμό και τον ηγέτη Τασόπουλο. 

Την ίδια ώρα στο ΔΑΚ Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας ανάμεσα στον Κρόνο και την Αστράκα. Οι Αγρινιώτες θέλουν να επαναλάβουν την περσινή επιτυχία ή και να κάνουν ακόμα καλύτερη χρονιά έχοντας κρατήσει τους πρωταγωνιστές προσθέτοντας μεταξύ άλλων και τον έμπειρο Δάρλα στο ρόστερ. Η Αστράκα επιστρέφει στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με φιλοδοξίες έχοντας διατηρήσει στις τάξεις της τους παίκτες που συνέβαλαν τα μέγιστα στην άνοδο προσθέτοντας ακόμα τους Τζίμα, Σκούμπο, Φώτη, Ανδρέα και Χρήστο Βελογιάννη. Προπονητής θα είναι ο Δημοσθένης Ντάσιος που τις τελευταίες σεζόν εργάστηκε στον Αίαντα Άρτας.

Το βράδυ είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων δύο τοπικά ντέρμπι. Η αρχή γίνεται με το παιχνίδι του IBC με τους MetronGold Μολοσσούς στις 19:30. Το IBC στο νέο του ξεκίνημα στην επιστροφή του στο τοπικό πρωτάθλημα με προπονητή τον Κώστα Κρικώνη και ανανεωμένο ρόστερ θέλει να δείξει τη δυναμική του. Οι Μολοσσοί πραγματοποίησαν προσθήκες στο θερινό μεταγραφικό παζάρι (Βαμβουρέλλης, Κυράννας, Σταμέλος, Κωνσταντούλας) κρατώντας παράλληλα το βασικό τους κορμό θέλοντας από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος να δείξουν έτοιμοι.

Στις 21:45 έχει οριστεί το δεύτερο τοπικό ντέρμπι ανέμεσα στους Vikos Φalcons U23 και τον ΑΓΣ Ιωαννίνων. Οι τυπικά γηπεδούχοι έχουν προπονητή τη φετινή σεζόν τον Δημήτρη Παππά που επιστρέφει στους πάγκους μετά τη θητεία του στη Δόξα Πύρρου Άρτας και με αθλητές μέχρι τα 23 έτη. Στην αντίπερα όχθη, ο ΑΓΣ Ιωαννίνων θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα επιστρέφοντας στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ μετά από 9 συνεχόμενες σεζόν στις εθνικές κατηγορίες. Προπονητής είναι ο Παναγιώτης Συνοδινός με την ομάδα να αποκτά αρκετούς παίκτες (Βαράκας, Παπαζυγούρας, Στύλος, Ιωαννίδης, Ράπτης, Μπαζάκας, Σκούρτης, Παπαγιάννης) ενισχύοντας το ρόστερ στο οποίο θα βρίσκονται και νεαροί αθλητές. 


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου

Λέων Κέρκυρας-Α.Ε. Καναλακίου (14:00 ΕΑΚ Κέρκυρας)

Αίας Άρτας-Γ.Ε. Αγρινίου (16:00 Νέο Τ9 Άρτας)

Κρόνος Αγρινίου-Αστράκα B.C. (16:00 ΔΑΚ Αγρινίου)

IBC-MetronGold Μολοσσοί (19:30 Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων)

Vikos Φalcons U23-ΑΓΣ Ιωαννίνων (21:45 Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων)

Παραμυθιά-Λέων Μεσολογγίου (αναβολή)

Φαίακας Κέρκυρας-Πρωτέας Ηγουμενίτσας (αναβολή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου