Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Α1 Γυναικών: Εκκίνηση με το "δεξί" θέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC απέναντι στον Πρωτέα Βούλας

Εκκίνηση στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών αύριο με τις 11 ομάδες που συμμετέχουν πλέον στη διοργάνωση (έχει αποχωρήσει ο Εύνικος) να είναι έτοιμες για το καλύτερο δυνατό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC ξεκινά τις υποχρέωσεις του με παιχνίδι στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο απέναντι στον Πρωτέα Βούλας.

Η ομάδα του Στέφανου Πέρκου θέλει να πραγματοποιήσει νικηφόρο ξεκίνημα συνεχίζοντας από εκεί που το άφησε την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος. Αντίπαλος αύριο το απόγευμα θα είναι ο Πρωτέας Βούλας, ομάδα η οποία τερμάτισε στην 4η θέση και θα συμμετάσχει στους ομίλους του EuroCup. Το τζάμπολ στο αυριανό ενδιαφέρον παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 17:00.

Άλλος ένας αγώνας θα πραγματοποιηθεί αύριο, αυτός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να συναντιούνται εκ νέου σε λιγότερο από μία εβδομάδα καθώς την περασμένη Κυριακή ο Ολυμπιακός είχε πάρει δύσκολα την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου στην έδρα του Αθηναϊκού. 

Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Πανσερραϊκό στο PAOK Sports Arena, ο νεοφώτιστος Αμύντας θα υποδεχθεί τις Εσπερίδες Καλλιθέας με την 1η αγωνιστική να ολοκληρώνεται στο Ιβανώφειο όπου ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει τον Παναθλητικό Συκεών.

Να σημειωθεί ότι η Α1 Γυναικών θα είναι αναβαθμισμένη τη φετινή σεζόν καθώς η ΕΡΤ έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αναμένεται να προβάλει πολλά παιχνίδια με την αρχή να γίνεται την Κυριακή το μεσημέρι με το παιχνίδι του Αμύντα με τις Εσπερίδες Καλλιθέας μέσω του Ert Sports 1.

Εκτός όμως από το τηλεοπτικό κομμάτι καινοτομία θα αποτελέσει και το instant replay (IRS), το οποίο θα δώσει την δυνατότητα στους διαιτητές να ελέγχουν αμφισβητούμενες φάσεις με την βοήθεια της τεχνολογίας και σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIBA. Σημειώνεται επιπλέον ότι στα πλαίσια εφαρμογής του IRS, θα παρέχεται στους προπονητές των ομάδων και η δυνατότητα επανεξέτασης φάσης (challenge), οδηγώντας τους διαιτητές της αναμέτρησης στο Instant Replay σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIBA.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 

Ολυμπιακός-Αθηναϊκός (15:00)

ΠΑΣ Γιάννινα-Πρωτέας Βούλας (17:00 live streaming)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός (13:00 live streaming)

Αμύντας-Εσπερίδες Καλλιθέας (15:00 live streaming & Ert Sports 1)

Ηρακλής-Πανθλητικός Συκεών (16:00 live streaming)

Ρεπό: Παναθηναϊκός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου