Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Α' ΕΣΚΑΒΔΕ: Με playoff και playout η νέα σεζόν

Την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ δημοσίευσε η διοργανώτρια αρχή με τις ομάδες που θα το απαρτίζουν να είναι, όπως αναμενόταν, 14.

Η διαφορά στο επερχόμενο πρωτάθλημα έγκειται στην επιστροφή του playoff και στην εισαγωγή των playout. Συγκεκριμένα, οι 14 ομάδες στην Α' Φάση του πρωταθλήματος θα συναντηθούν μεταξύ τους από δύο φορές, εντός και εκτός έδρας. Στη Β' Φάση οι 4 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα συναντηθούν στα playoff. Ο 1ος με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο. Νικήτριες θα είναι οι ομάδες που θα φτάσουν πρώτες στις 2 νίκες χωρίς να μεταφέρονται τα μεταξύ τους αποτελέσματα από την κανονική περίοδο. Στη Γ' Φάση, δηλαδή στους τελικούς, δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και μαζί το εισιτήριο ανόδου στην National League 2. Αυτός που θα φτάσει πρώτος στις 2 νίκες θα αναδειχθεί πρωταθλητής.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, εδώ υπάρχει η καινοτομία τη φετινή σεζόν με την ύπαρξη των playout. Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου οι 2 τελευταίες βαθμολογικά ομάδες (13η & 14η) θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β' ΕΣΚΑΒΔΕ. Οι ομάδες από τη θέση 9-12 θα συναντηθούν στα playout (9-12 & 10-11) με αυτές που θα φτάσουν πρώτες τις 2 νίκες να κερδίζουν τις σειρές (δε μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου). Ο νικητής του ζευγαριού 9-12 θα τερματίσει 9ος και ο ηττημένος 12ος κάτι που θα οδηγήσει στον υποβιβασμό του. Αντίστοιχα ο νικητής του ζευγαριού 10-11 θα τερματίσει 10ος και ο ηττημένος 11ος. Σε περίπτωση που από τη National League 2 υποβιβαστεί ομάδα της ΕΣΚΑΒΔΕ τότε θα υποβιβαστεί για τη Β' ΕΣΚΑΒΔΕ και ο 11ος. Αντίστοιχα αν υποβιβαστεί και δεύτερη ομάδα της ΕΣΚΑΒΔΕ από τη National League 2 τότε θα υποβιβαστεί και ο 10ος στη Β' ΕΣΚΑΒΔΕ.

Να σημειωθεί ότι η κλήρωση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στα γραφεία της ΕΣΚΑΒΔΕ και το πρώτο τζάμπολ είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου. 

Αναλυτικά η προκήρυξη της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ για τη σεζόν 2024-25: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου